Project omschrijving

Innovatieve prijsvraag vanuit de provincie Noord-Holland

Een bijzondere samenwerking met een bijzonder resultaat! De open uitvraag in het kader van de BIK-Challenge gaat uit van regisserend opdrachtgeverschap. Het ontwerp van consortium HeconDuursaam, waar AG NOVA deel van uitmaakt, werd de favoriet van de bewoners. Het feit dat we in het krappe trappenhuis (2,5 m breed) een lift weten toe te voegen draagt hier zeker aan bij. De woningen worden hiermee geschikt voor een grotere doelgroep.

De bestaande gebouwen hebben een ware metamorfose ondergaan, met een vernieuwde gevel en vrolijke entrees. Elk portiekblok krijgt zijn eigen ‘vingerafdruk’, een uniek patroon van grijze en witte vlakken op de gevels. Extra aangebrachte gevelopeningen voegen meer licht toe in de bergingsgangen.

De bestaande gevels zijn na-geïsoleerd, de kozijnen vervangen door nieuwe en de individuele WTW-ventilatie-units zijn ingepast in de bestaande balkonkasten. Boven op het dak kwamen PV panelen, waarvan de opbrengst naar de bewoners toe gaat. Samen met de gemeente worden ook plannen uitgewerkt voor de opwaardering van de tussengelegen binnengebieden, de aangrenzende garageboxen en de HVC stadsverwarming.

Levensloopbestendig wonen,Alkmaar


Opdrachtgever: Woningstichting Kennemer Wonen


Omvang: 280 portiekwoningen Rivierenbuurt


Bijzonderheid: levensloopbestendigheid middels nieuwe lift


Oplevering: 2018-2021


Projecttype: renovatie, vernieuwbouw, verduurzamen


Programmatype: Wonen, Interieur


Consortium: Hecon Duursaam


Partners: Hecon Bouwgroep, Aanspreekpunt.nu, Trecodome

“Mag ik U een groot compliment geven? Wat een prachtig gelukt geheel, Modern, eigentijds in alle opzichten! Een schitterend ontwerp.”

spontane reactie bewoner

“Meneer, ik wil ook zo’n mooie flat! Ik woon hier vlak achter…”

ontmoeting van de architect met een buurjongetje in het voorbijgaan