Op onze digitale nieuwjaarsbijeenkomst verwelkomden wij vol trots de allereerste internationale sprekers: Sebastian Hernandez en Jules Peyre van Stora Enso. Hun Fins-Zweedse bedrijf is de tweede grootse bosbouw producent ter wereld, met zeer veel kennis van innovatief bouwen in hout. Van bouwproducten (platen), componenten (balken en cassettes), toepassingen (wanden en vloeren) en zelfs complete gebouw concepten (een pakketje met alles erin). Zij kunnen echt ALLES in hout maken: lichtgewicht, massief, grote overspanningen, installatie zones, brandveiligheid, hoogbouw, laagbouw, de mogelijkheden zijn oneindig. Aan de hand van hun producten en referentieprojecten namen zij ons mee in deze inspirerende wereld van duurzaam en toekomstbestendig bouwen, icm. een veel lagere CO2 uitstoot dan uitvoering met beton. Dat zet aan het denken! Op verzoek kunnen we je de hand-out toezenden, stuur ons een mailtje via info@klimaataanpakkers.nl. Ook kun je met de Nederlandse vertegenwoordiger Jules.peyre@storaenso.com contact opnemen, hij gaat graag voor jou aan de slag!

“Everything that’s made with fossil-based materials today can be made from a tree tomorrow”

Onze tweede spreker die middag was Nico Heijmen van Infinity Repair (powered by Sigma Coatings, Accoya en KOMO). Hij vertelde ons over hun innovatieve renovatie systeem voor houten kozijnen. Op chirurgische wijze kunnen hier slimme deelvervangingen aan gedaan worden, vaak is het grootste deel van het kozijn nog goed. Houten kozijnen kunnen zo oneindig lang mee gaan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld kunststof kozijnen. Deze hebben vaak een beperkte levensduur, omdat ze niet flexibel zijn en degraderen, ook icm. bv. het plaatsen van beter isolerend glas. Houten kozijnen icm. slim onderhoud vergen op de langere exploitatie termijn zo een kleinere investering. Minder CO2 productie en minder afval! Slimmigheden echt van nu zijn oa. de Lean Planning en de uitleesbare chip waarin de benodigde digitale informatie zit opgeslagen.

Graag vergroten wij onze R-waarde, ook wel PR-factor, in deze corona tijden! Neem de volgende keer een collega of kennis mee, zij zijn van harte welkom. Voorlopig zijn al onze bijeenkomsten nog steeds digitaal, maar we hopen straks gauw weer ‘live’ af te kunnen spreken.