Missie

“De Klimaataanpakkers willen op een verstandige en eerlijke manier een maximale CO2 reductie bereiken.” Trecodome en AG Nova Architecten hebben de handen ineen geslagen om via de gebouwde omgeving zoveel mogelijk de opwarming van de aarde tegen te gaan. Als ECO Puncturisten gaan De Klimaataanpakkers keihard voor die 7% reductie per jaar, om in 2030 70% besparing te kunnen realiseren. De Klimaataanpakkers willen CO2 value for money: tegen de laagste investering zoveel mogelijk reductie bereiken.

Visie

De Europese noodklok is geluid, Nederland moet ingrijpend op de schop als het zich wil beschermen tegen de alsmaar urgenter wordende stijging van de zeespiegel. 

We worden aangevallen, door onze eigen Noordzee. Via het kennisplatform van ingenieurs met een eigen mening willen De Klimaataanpakkers nu direct aan de slag! Er is een nieuwe aanpak nodig. 

“We moeten samenwerken aan slimme oplossingen die haalbaar zijn. Als blijkt dat we onze doelen niet halen door compensatie met zonnepanelen, laten we dan onze energie steken in haalbare energiebesparing en energie echt duurzaam opwekken en opslaan. Investeren in grootschalige windmolenparken op zee. Opslag van energie in waterstof. Ultra-diepe geothermie. Warmtenetten, zonneparken en smart-grids voor warmte, waterstof en stroom. De laaghangende appels van energiebesparing en PV plukken we. Ze geven comfort en bieden CO2-value for money. Maar de CO2 emissie reduceren naar nul is het doel. Corporaties moeten de ruimte krijgen om van gebaande paden af te wijken. Als een investering in een zonnepark of waterstofcentrale sneller gaat, het wonen duurzaam betaalbaar houdt én meer CO2 reduceert, dan moet dat mogelijk worden gemaakt in de woningwet. Doelen halen, geen regelfetisjisme. Daar draait het om.”

Supporters

De Klimaataanpakkers ontwikkelen en innoveren samen met een breed netwerk naar een steeds duurzamere toekomst. Onze vriendenkring bestaat oa. uit aannemers, adviseurs, leveranciers en installateurs. Bijvoorbeeld Hecon Groep, Heilijgers, van Dillen Bouwgroep, Heijmans, van Zoelen, Sto-Iso, Jaga, Stiebel Eltron, Rexel en New Horizon.

Wordt ook lid van ons netwerk, pak aan!